Bedrijf

Arthrogen is in 2005 opgericht door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Dubai Bone & Joint Center (DBAJ) uit de Verenigde Arabische Emiraten. De missie van het bedrijf is het ontwikkelen van gentherapie voor de behandeling van reumatische ziekten.


De wortels van het bedrijf liggen in het onderzoek van AMC professor Paul-Peter Tak naar een compleet nieuwe therapie voor reumapatiënten. Momenteel krijgen patiënten met artritis die niet reageren op de gebruikelijke medicijnen zogeheten ‘biologicals’: dure medicijnen die doorgaans ook langdurig gebruikt moeten worden en niet zonder bijeffecten zijn.

Professor Tak vond een alternatief in de vorm van gentherapie. Zodra dat idee levensvatbaar werd, hebben AMC en het Dubai Bone en Joint Center de ontwikkeling van het idee van de academische sfeer naar de productontwikkeling gebracht.

Vandaag de dag is Arthrogen een zelfstandig farmaceutisch bedrijf dat letterlijk en figuurlijk dichtbij de academische wortels staat. Op het terrein van het AMC heeft het eigen onderzoekslaboratoria en verricht en coördineert het studies met de ontwikkelde medicijnen.